Kada stignete u Hotel Republika proći ćete pored Britanskog trga, jednog od najpopularnijih i najpitoresknijih zagrebačkih trgova. Atmosferu grada i njegovih stanovnika najbolje ćete osjetiti ako ga posjetite u nedjelju, od 8 do 14 sati, kada se trg, popularno zvan Britanac, pretvara u buvljak i sajam antikviteta i kolekcionarstva.

Što sve možete pronaći na ovom živopisnom sajmu? Sve od umjetnina, nakita, stare valute, bedževa, antiknog namještaja, antiknih kamera, starih slika na staklenim tanjurima, antiknih knjiga i karata, preko gramofona s LP pločama, okvira za fotografije, ukrasnih ogledala, postera, srebra, starih svjetiljki i još mnogo toga. I, kao što možete očekivati, za cijene se može pregovarati.

Koristan savjet! Tijekom tjedna na Britancu je zelena, te tržnica mliječnih proizvoda. U jutarnjim satima Britanski trg je prepun kuhara iz obližnjih restorana koji traže svježe sastojke na štandovima lokalnih poljoprivrednika. To je idealno mjesto za kupnju svih sastojaka za obroke koje planirate pripremati u svojoj potpuno opremljenoj kuhinji u apartmanima Hotela Republika.